Το Αμαλίειον Οικοτροφείο Θηλέων μπορεί να φιλοξενήσει στις εγκαταστάσεις του στο Μαρούσι εντελώς δωρεάν μικρό αριθμό σπουδαστριών που δεν έχουν κατοικία στην Αθήνα. Κατά προτίμηση γίνονται δεκτές σπουδάστριες που έχουν χάσει τους δύο ή τον ένα από τους γονείς τους ή είναι μέλη πολυτέκνων οικογενειών ή οικογενειών που έχουν άτομα με ειδικές ανάγκες. Οποιαδήποτε όμως σπουδάστρια αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα σπουδών μπορεί να υποβάλλει αίτηση. Η φιλοξενία είναι πλήρης και περιλαμβάνει εκτός από στέγη (δίκλινα δωμάτια, ατομικά λουτρά - WC) πρωινό γεύμα & δείπνο, ξένες γλώσσες, χρήση Η/Υ & internet, δυνατότητα μεταπτυχιακών υποτροφιών.Οι εγκαταστάσεις του Αμαλιείου Οικοτροφείου Θηλέων βρίσκονται στο Μαρούσι σε κηρυγμένο χώρο πρασίνου 20 περίπου στρεμμάτων, επί της Λεωφ. Κηφισίας 219 (πλησίον σταθμού ηλεκτρικού Αμαρουσίου) και έχουν ανακαινισθεί για να ανταποκριθούν στις υψηλές προδιαγραφές φιλοξενίας της Ολυμπιακής Οικογένειας (διαιτητές - κριτές συνομοσπονδίας τένις).
Αμαλίειο, Αμαλείο, ΑΜΑΛΙΕΙΟΝ, ΑΜΑΛΙΕΙΟ, ΑΜΑΛΕΙΟ, οικοτροφείο, θελέων, στέγη, σπουδαστική εστία, εστία, φοιτητές, φοιτήτριες, φοιτητική εστία, φοιτητική, σπουδάστριες, ενοίκιο, ενοικίαση, δωρεάν στέγαση, κατοικία, πολύτεκνος, οικονομικό πρόβλημα, αίτηση, φιλοξενία, υποτροφία, υποτροφίες, εγκαταστάσεις, επαρχία, Αθήνα
   
 
     
 

Κηφισίας 219, 15124 Μαρούσι
Τηλ. 210 8020938
secretariat@amalieion.gr
 
     

Εγκαταστάσεις

 

Το campus του Αμαλιείου βρίσκεται στο κεντρικό ακίνητο επί της Λεωφ. Κηφισίας 219 σε πολύ κοντινή απόσταση από το σταθμό ηλεκτρικού Αμαρουσίου που είναι κηρυγμένο διατηρητέο κτίριο 7,500 περίπου τετραγωνικών μέτρων και βρίσκεται σε ιδιοκτησία 25 στρεμμάτων που έχει κηρυχθεί ως χώρος πρασίνου.

Στο ισόγειο του κτιρίου στεγάζονται οι Διοικητικές Υπηρεσίες, οι αίθουσες πολιτιστικών εκδηλώσεων (θέατρο κλπ), η τραπεζαρία, η πινακοθήκη, βιβλιοθήκες, αίθουσα Η/Υ, αίθουσα υποδοχής και αίθουσες μαθημάτων και μελέτης.

Στους υπόγειους χώρους λειτουργούν ατομικά πλυντήρια, στεγνωτήρια, αίθουσα γυμναστικής και λοιποί βοηθητικοί χώροι.

Στον α' και β' όροφο βρίσκονται δίκλινα δωμάτια των φιλοξενουμένων σπουδαστριών με ατομικό λουτρό, καθιστικά για την ξεκούραση και την συντροφικότητα των σπουδαστριών.

Το κτίριο έχει ανακαινισθεί και διαρρυθμιστεί πρόσφατα για να εξυπηρετήσει με όλα στα σύγχρονα μέσα τις ανάγκες των σπουδαστριών με καινούρια έπιπλα στα υπνοδωμάτια, στα καθιστικά, καινούρια λουτρά και λοιπούς χώρους.

   
  supported by Xsion.gr