“1922 ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ”

Το Αμαλίειον Οικοτροφείον Θηλέων τίμησε την επέτειο των 100 ετών από την Καταστροφή της Σμύρνης με ομιλητή τον Ιστορικό κ. Κώστα Σταματόπουλο, ο οποίος δημοσίευσε το βιβλίο του με τίτλο “1922 Πως φτάσαμε στην Καταστροφή” από τις Εκδόσεις Καπόν.
Το βιβλίο του Κώστα Σταματόπουλου αποτελεί βασικό ανάγνωσμα για ιστορικούς και φιλαναγνώστες, τοποθετώντας την Καταστροφή της Σμύρνης στο ευρύτερο ιστορικό πλαίσιο, με νηφάλιο πνεύμα και αδιάσειστα στοιχεία. Ευχαριστούμε τον κο. Σταματόπουλο για την λαμπρή ομιλία που έγινε στο πλαίσιο να τιμήσει το «Αμαλίειον Οικοτροφείον Θηλέων» την τραγική επέτειο, τα 100 χρόνια από την καταστροφή 1922.
Ευχαριστούμε επίσης όλους τους παρευρισκομένους, ιδιαιτέρως την κ. Μιμή Ντενίση, την κ. Σοφία Ντενίση, τον κ. Σωτήρη Πολύζο, τον Πρέσβη ε.τ. Κωνσταντίνο Αιλιανό με την σύζυγό του, τον Ναύαρχο ε.α. κ. Γιάννη Εγκολφόπουλο με τη σύζυγό του, την Αντιδήμαρχο Αμαρουσίου κ. Ελένη Λέκκα, τον κ. Ραφαήλ Μωυσή, την κα Σακελλαριάδη, την κ. Βαιράμογλου, την κ. Σπανομανώλη, τον κ. Μελέτης Μελετόπουλος, τον κ. Αναστάσιος Καδδάς, κ. Κουτσαβλή, κα Ραχήλ Καπόν, τον κ. Μωυσή Καπόν, τον κ. Νίκο Παπακωνσταντίνου, τον κ. Νάσο Περρωτή, τον κ. Νάσο Πετράκη, την κ. Μάρω Παπαδημητρίου, την κ. Μαίρη Χούπη, την κ. Μιράντα Γρηγοριάδη και την κ. Αργυρούλα Πάνα.
Από τη Διοικούσα Επιτροπή παρευρέθηκε η Γεν. Γραμματέας κ. Julia Aretaiou, από τα Μέλη του Σωματείου ο κ. Λυκούργος Σοφούλης, το Προσωπικό και τα Παιδιά του Αμαλιείου.

About Author

editor